Wednesday, November 4, 2015

Kaz Dağları



Bir Ege'ye ilan-ı aşk yayını ile yine karşınızdayım. Resmen koca yaz neredeyse her haftasonu bir yerlere gittik durduk ama yetmedi. Şimdi sırada yağmurlar evden dışarı çıkmayı imkansız hale getirecek kadar yağmadan birkaç sonbahar gezisi yapmak var. İşe Kaz Dağları'ndan başladık ve 2 günlük kısa bir tatille Yeşilyurt ve Adatepe köylerini gezmeye çalıştık. Yeşilyurt köyünde Manici Kasrında kaldık ve otele dair ne varsa her şeyi çok çok sevdik. Normalde seyahatlerimizi pek otel tatili gibi planlamadığımız için sabah otelden çıkıp akşam uyumaya geliriz. Bu sefer de öyle olur diye düşünüyordum ama otel de odamız da o kadar keyifliydi ki resmen ayrılmak istemedik. Bu taraflara gelmek isteyenlere ısrarla tavsiye ediyorum. 
İki köy de, hatta Adatepe'yi ararken yanlışlıkla gittiğimiz Adatepebaşı köyü de o kadar güzeldi ki. Yemyeşil orman, ormanın arkasında uçsuz bucaksız deniz ve dünyanın en sempatik ve samimi köyleri. İnsanın gözü sadece yeşil ve maviyi görüyor, benim pembe yeleğim gibi parlak renkler de resmen bu dinginliğin içinde göz yoruyor:) Ah bir de kokular. Adaçayı, biberiye daha bilmediğimiz bir sürü otun kokusu sokaklarda yürüdükçe burnunuza geliyor. Köy bakkalında da herşeyden çok bu otlar, zeytin, zeytin yağı ve ev yapımı reçeller satılıyor. Biz burayı o kadar sevdik ki, önümüzdeki ilkbahar için planlar yapmaya başladık bile. Ve hatta dönüşte Demir'in bir hafta hasta yatması bile Kaz Dağları'nı kötü hatırlamamıza sebep olamadı. Napıyoruz o zaman? Çocuğumuza biraz daha dikkat edip, memleketin cennet köşelerini gezerek kendimizden geçmeye devam ediyoruz. Haydi sağlıcakla!

9 comments:

  1. NE GÜZEL OLMUŞ, AKLIMDA BULUNSUN TAVSİYELER...

    ReplyDelete
  2. Ne güzel kareler, ne iyi yapmışsınız, sevgiler...

    ReplyDelete
  3. Funda az önce maniciyi arayıp yılbaşı için bilgi aldım desem🙈 tam da hem doğa tatili olsun hem de yılbaşını kutlayalım diye düşünürken instadaki fotolarına bakıp adını buldum ve aradım.ama yetkili çocuk için pek uygun değiliz açıkçası dedi durdu.adam pek çocuk sevmiyo galiba;)) neyse sana yazıcaktım Demir ile rahat edebildiniz mi diye. Burdan sormuş olayım ayaküstü;) yinede belirtmeden geçemiycem süpper yerler keşfedip bizimle paylaşmaya devam et lütfen🙏🏻 hatta bir gün belki birlikte gideriz ne gizel olur☺️☺️😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaa biz ordayken de bize bikaç kez çocukla zor olacak ama umarım keyif alırsınız dediler. Gerçekten öyle mi düşünüyolar yoksa kibarca çocuklu müsteri tercih etmiyoruz mu demeye calıstılar emin değilim. Ve bence böyle bir köy tatili için çok uygun bir oteldi, biz yukarda da yazdığım gibi çok memnun kaldık. Ama yılbaşı balosunda yemeğinde ortalıkta dolaşıp yemek salonundaki büfelerin içindeki antika oyuncaklara sulanıp mızırdanan çocukları istemiyor olabilirler:)))Nitekim demir bu dediklerimin hepsini yaptı ama şansımıza bizle beraber yemek yiyen sadece bir aile vardı:)

      Delete
  4. Dünya'nın en güzel hayatın içinden fotoğrafları sizde en tatlı oğluş da sizde taş vücut sağlam kafa ve zevk abidesi yaratılış da sizde. Funda yaklaş bişi yapmıcam valla sadece öpcem. #seviyorsaksebebiçok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sen bizi sevince benim de bizi sevesim geliyor. Aldığım 4 kiloyu ve oğlumun atarlı çıkışlarını filan unutup yanaklarımızı filan sıkasım geliyor mesela:)

      Delete
  5. Fundaaaaa çok özledim demek artık ne kadar kabak tadı vermiş olsa da valla öyle!!! Yılbaşına bi yere gitmeseniz de biz mi oraya gelsek diye bile aklımdan geçmiyo diil :)))) (Ermanı yine götünün üstünden kaldıramadı!)
    4 kilo aldım demişsin ama bende üstünde çantan ve ayakkaplarınla tartılmışsın belliki, bizi kandırıyon bide ordan taş taş pozlar vererek! yakıştıramadım senin gibi cici bir kıza :P
    İzmir'e o kadar yakıştınız ki ve hatta İzmir sizi bünyesine aldığı için öyle şanslıki, bildigin turizm bakanlıgı onaylı tanıtım ekibi olarak yurdumuzun ege kıyılarını bize tanıtabilirsiniz, öyle bir ışığınız var uçallar olarak anasından danasına :D
    Agzınızı yiyerek ve hasretimi tekrardan 124425646. kez dile getirerek satırlarıma burada son verirken, artık bloga daha sık post yapacagımı belirtmek ama tabiki de seninki gibi nefis ortamlarda manken gibi pozlar veremeyeceğimi hatırlatmak isterim :)

    ReplyDelete