Wednesday, June 3, 2015

Çocukla Güney Fransa-St Paul de Vence


Tatilimizin son durağı St Paul ve Vence kasabaları. Nice 'ten 94 numaralı otobüsle Vence'e, 400 numaralı otobüsle St Paul'e gidebilirsiniz. Yol yaklaşık 40 dakika sürüyor ve iki kasabanın arası da yine otobüsle 5 dakika. Biz 7 days pass kartımızı kullanarak ilk önce Vence'e gidip sonra St Paul'e geçtik. Kartla Vence'e ücretsiz gidebilirken daha önce vardığınız St Paul'e gidemiyorsunuz, 1.5 euroya bilet alıyorsunuz. Biz o gün, hava sıcaklığını Nice gibi düşünerek yanıldık ve rakımın baya yüksek olduğu bu kasabalarda biraz üşüdük. Siz eğer giderseniz, Nice kıyafetlerinizden bir kat daha fazla giyindiğinizden emin olun. Vence de St Paul de çok sempatik, masalsı, Ortaçağ kasabaları. Çocukla hakkıyla gezebileceğinizi sanmıyorum çünkü bu kasabaların asıl güzelliği olan sanat galerilerine, tazmanya canavarı gibi etrafı dağıtan bir minyatür insanla girmek istemezsiniz. Vitrinlere bakıp, arnavut kaldırımlarda yürüyüp, masal evi olduğuna emin olacağınız evlere hayran hayran bakmak için, ya da sadece o coğrafyada farklı, güzel, orijinal yeni yerler görmek için gidebilirsiniz. Belki bizim gibi yediği tek yeşil besin salatalık olan oğlunuza günlerce kabaktan daha kabak salatalıklarından bıktığınız Nice'ten sonra Vence pazarından insani boyutta salatalık bulur sırf buna bile sevinebilirsiniz. 
Bir tatil yazı dizisinin daha sonuna geldik. Umarım bizim tatil tecrübelerimiz işinize yarar, bizim keyif aldığımız kadar keyif alacağınız bir tatil yaparsanız. Bitiriken çocuklu tatil için en ideal beklentinin sıfır beklenti olduğunu hatırlatır, saygı ve sevgiyle huzurlarınızdan ayrılırım.

2 comments:

  1. Ya sonuna mi geldik ! olmaz ki ama ya.. Nefis gidiyordu.. Sabahtan beri ara ara bakip mutlu mutlu tbt yasatiyorsun oysa bana.. :) Emin ol ki eminim oylesin de kiyi kose gezip her detaya hakim olmaktan ve bunu yaparken cocugunun ozlemini cekmekten cok daha iyidir yarim yamalak gezdigin sehirler, kasabalar.. Onunla biriktirdigin anilar gibisi var mi ? asla olmadi, olmayacak da.. Yenilerine saglik diyelim tatli kadin.. En gidilmez denilen yerlere bile Alpcan ile gitmis ve bundan kivanc duyan bir anne olarak ne yasarsan yasa ya da yasayama ama bu annelik anlayisindan zerre kaybetme ! Seni seviyorum.. Canli kanli goremeden hem de.. :) Seker Bayrami icin kisa bi Mordogan kacamagi planladik. Izmir civarinda olsaniz da bi aksam Mordogan'da balik yemeye calissak cocuklarla mesela ?? Amin amin...

    ReplyDelete
  2. ahaahahaa özellikle postların sonuna iliştirdiğin dipnotlara bayılıyom! aşırı açıklayıcı ve durumu özetleyici :)))))
    Belki bigün, hele bi şu yaz tatilini tatlıya baglayalım da :), bi yurtdışı tatili yaparız tazmanya canavarlarımızlan birlikte. onlar etrafı talan edip kendi rüzgarlarında savrulurken, biz de eski fütursuz günlerimizi yad eder, artistik -olmaya çalışan- bikaç poz bile verebiliriz hatta, kimbilir :)

    ReplyDelete