Sunday, February 16, 2014

Az'al



Bunun bir gün gerçekleşeceğini annem bile ummazdı ama oldu. Almaktan bıktım. Harcamaktan, tüketmekten, alışveriş poşetlerinden, avmlerden, indirimlerden, yeni sezonlardan, evdeki eşya kalabalığından, özel günlerde sevdiğim adamı hediye imalarıyla germekten, alamayınca mutsuz olmaktan, aldıkça var olmaktan. 
Arındım, oldum, bitti değil tabi. 
Ama niyet ettim. 
2014'te özel günler dahil birbirimize "eşya" almamaya karar verdik. 
Yılbaşını ve sevgililer gününü atlattık. 
Hala hayattayız ve mutluyuz:)
 Kitaplar, çiçekler, sevgiliye özel yemekler serbest. 
Tatiller de. 
Biz çok tükettik herşeyi. Şimdi biraz yavaşlama zamanı. 
Demir'e de kalsın.



9 comments:

  1. Tüketim, adı üstünde ya biz onu ya da o bizi tüketiyor. En fenası da bir doyum noktasının olmaması. Çünkü hep daha fazlasına itiyor. Bu noktada ikinizin de hem fikir olup aynı kararı alması dilerim birbirine hediyeler yağdırarak mutluluklarını daha da artıracağını düşünen çiftlere ve insanlara örnek olur. Hatta bu özel yemeklerden güzel bir post serisi de olur :)

    ReplyDelete
  2. evet,:)şahane,tebrikler:)
    biz bunu yapıyoruz,hayat daha güzel oluyor

    ReplyDelete
  3. Ama bu tatli fotografi hic oldu mu simdi??? Cooook nefis gorunuyor ellerine saglik!

    Karar icin de tebrik ediyorum bence bir ebeveyn olarak cocuk(lar) adina yapilabilecek en buyuk ve anlamli fedakarliklardan biri. Tuketim maalesef bir hastaliga donusebiliyor zamanla ucundan donmenizi kutluyorum :)

    ReplyDelete
  4. Son zamanlarda nedense ben de aynı psikolojideyim, geriye dönüp baktıgımda ne kadar gereksiz şeylere dünyanın parasını saçtığımı düşünüyorum. bir de dediğin gibi sonu yok. Hamileliğim sürecinde kendime aldığım kıyafetleri sınırlamak buna başlamama vesile oldu sanırsam. Geriden gelenlere de bırakmak lazım çok haklısın, hadi başarılar in hepimize ;)

    ReplyDelete
  5. Su an sana isinlanmak ve cidden sarilmak istiyorum ! Soyledigin, yazdigin her kelime icin cok haklisin ve hayat bu hali ile muthis tadinda olacak bunu bil isterim.. Hic bir zaman doyumsuz bir kadin olmadim ben.. bolluk icinde yasasam da fazlasinin beni mutlu etmeyecegini bir sekilde ogrendim.. Abarttigim, sacmaladigim, bir canta pesinde kostugum zamanlar olmadi degil ancak gordum ki (bunu hep yazarim blogda da) sonu maddiyata bagli olan hersey cok gecici.. Nefis tadlari var hayatin ! Nefis restoranlar, mutfaktan gelen leziz kokular, ciceklerimizin soframiza, masamiza kattigi gorsel guzellik, dogurdugumuz veletlerin ailemize kattigi buyuk mutluluk ve en onemlisi hayati onlarla paylasabilmek ! Demir'in her aninin tadini cikartiyorsun ve duygularina onlari yasayis ve dahasi ifade edis sekline asigim.. Gelsene sarilalim..

    ReplyDelete
  6. Ne kadar güzel bir uygulama. Sadece çocuklara bırakmak adına değil, kendimize de farklı imkanlar sunma adına çok güzel bir karar! bir iki eşyadan kısılacak parayla harika "deneyim"ler edinilebilir. Tatil yada daha önce hiç yapmadığın şeylere fırsat yaratılabilir.. Ve ayrıca gerçekten de güzelin sonu yok. Birşey alıyorsun, arkanı dönüyorsun başka birşey daha beğeniyorsun, al al nereye kadar.. Bu arada Portraits resimlerinizi de çok beğeniyorum anne - oğul... Ben de kızımın resimlerini yayınlıyorum haftada bir: www.apieceofsweetmoment.blogspot.com Çok keyifli bir proje..

    ReplyDelete