Monday, July 29, 2013

Geleneksel genis aile


"Nee anneyle tatil mi?Öyyyk!" ergen tribinden ne çabuk "Annemsiz tatil mi, hayıııırr!" moduna geçtim bilmiyorum. Ama iyi ki geçmişim. Çünkü henüz 3 aylık bile olmamış bebesiyle yerinde duramayan bir yay burcu anayı ancak kendi anası kontrol altında tutup dizginleyebilir. 
O sebeple ilk geleneksel geniş aile tatilimizi yaptık ve bu işten alnımızın akıyla çıktık. Yazıya anneme methiyeler düzerek devam etmek ve bundan sonraki hayatımın tamamında da annemi cebime taşımak istiyorum. Ama her istediğimizi her zaman elde edemiyorduk diye hatırlıyorum. 
Ve ben huzurlarınızdan ayrılırken, Hugh Laurie bu kez benim için söylüyor, You can't always get what you want.


Saçlarımın çirkinliğine anlam veremeyen okuyucuya özel not: Doğum sonrası kel anne sendromunun pençesindeyim. Değil saçlarımı şekillendirmek, taramak bile istemiyorum. Tutam tutam değil avuç avuç döküyorum saçlarımı. Kel kalmazsın korkma demeyin, bir çaresini biliyosanız bi elimden tutun lütfen.


Etek:Koton, Gömlek:Mango, Ayakkabı:Zara, Gözlük:Rayban, Çanta:H&M, Mekan:Balambaka Otel Alaçatı

31 comments:

  1. cinko iceren bir sac cikartan ilac eczaneden, bir de placenta sampuan duzenli kullanildiginda saci dokulmesini kesiyor. hos bir gorunum bu arada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doktoruma bi danışıp çinkoya başlamak benim de aklımda, teşekkür ederim^^

      Delete
  2. kim çocuk doğurmuş yahu fıstık gibisin kaşı totonu:)

    ReplyDelete
  3. Nazar boncuğu falan iliştir şu postlara bu ne güzellik güzel anne :)))))) atrıca şu saç mevzusu varya bende taramak istemiyorum gidip yıprattığım uçlarından kurtulup herkes argan yağı diyip duruyor ona bulaşıcam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. çook teşekkür ederim. Argan yağını bi ara kullandım malesef o meşhur mucizevi etkisini ben pek göremedim, ama yine de ikinci bi şans vermek kel kalmaktan iyidir:P

      Delete
  4. canım benim keşke her doğum yapan senin gibi olsa harika görünüyorsun bayıldım kombinine :)
    sevgiler

    ReplyDelete
  5. anne olup güzelleşenlerdensiniz :)Saçlarınıza hiç sizin gözünüzle bakmadım, neden kendinizi kötülüyosunuz ya :) Gerçekten ne kadar hoş dedim dağınık bohem duruyo dedim. Sonunda kendinize söylenmişsiniz. Hayır birde benim gözümden bakın yani :) Etek harika, kotondan olmasını beklemedim, bu sezon mu acaba? Ayakkabılarınızda favorim, bir yurt dışı seyahatinizde de görmüştüm çok hoşlar :) Evin minnak erkeğinede gıdığından öpücüklerimi iletin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) her gün 3 kele ilaç olacak kadar saç dökmesem ben de saçlarımla mutlu olucam aslında:P etek yeni seozn, indirimden aldım, çok teşekkür ederimm <3

      Delete
  6. seni böyle incecik görünce kendimi iyi hissettim demekki böyle olunabiliyormuş dedim :) harika görünüyorsun Funda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ben de hamileyken eski haline dönebilmiş annelere tutunuyodum sıkıca, çok iyi anlıyorum seni. doğum sonrası dert edilecek son şey kiloymuş, bana inan:)

      Delete
  7. saçlarınız için argan yağını öneririm hatta sadece bakım için değil böyle durumlarda yada yazın şekillendirmek adına elinize fındık tanesi kadar alıp sürdüğünüzde bile çok güzel görünüyor... ben şekillendirmekle uğraşmamak için almışdım hafif hafiff faydasını görüyorum öyleki internette araştırdıkdan sonra cildim için bile kullanmaya başladım...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teşekkür ederim, argan yağına bir şans daha vercem, umarım işe yarar.

      Delete
  8. Hiçbirşey kullanma, işe yarayacağını sanmıyorum zira yeni doğum yapmış emziren anne modundasın. Benim bu saç olayı 5. Ayda normale döndü, bünyeden bünyeye değişir tabi ama geçicek sonuçta bikaç aya :)
    Hale

    ReplyDelete
    Replies
    1. Çılgınca emzirip bütün depolarımı kaybettiğimi düşündüğümdne çinko takviyesinin filan işe yarayabileceğinerkes bişi lmaz normale döner diyo da, gel onu elinde bir avuç saçla gözleri yaşlı bana anlat:P

      Delete
  9. Hiç doğum yapmış gibi değilsin, hayretle izliyorum. Bu kadar sürede eskisinden de fit oldun, emzirmek böyle birşey demekki. Maşallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Henüz malesef hiç spor yapmadım ve tabi ki ne istiyosam onu yiyorum hatta sanırım biraz abartıyorum, süt mucizesinin önünde saygıyla eğiliyorum^^

      Delete
  10. senin bu kendini begenmeme hallerini napacaz ben esas onu bilemedim!
    bikere sana şunu söyliyim, fizigin veskisinden cok daha fit, cildin eskisinden çok daha duru! olaylara önce bi bu tarafından bak, bi rahatla, bi "ulan nekadar da hoş hatunum haa, cocuk anasıyım bide, şu güzelligime bak!"diye kendine övgüler yagdır ayna karsısında, sonra Erman'dan da onay al:))
    ayrıca saçların sanki biraz fazla HDRa maruz kalmış gibi:P yoksa bence gayet mikemmel görünüyo <333
    bide Demir'e soralım, bakalım o ne diycek ^.^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaaaa, asabiyet yapmış minikkuşum:) o kendini beğenmeme hali var haklısın ama bu yazıda yok aslında, sen geçmişten getirdiğin atarını bu yazıya taşımışın:))
      Yarın sana saç dökme demosu yapıcam sonra beni anlican:)
      Fotoğraflarla bu kez Erman oynamak istedi biraz pek sevdi bu filtreyi ben de tatil modundaki kocamın emeğine saygı duydum böyle kullandım, saçlar o sebeple de biraz acaip haklısın:)

      Delete
  11. Kış vakti idi.Manasız bir biçimde annemin lahana dolmasını istiyorum. Benim diyen Antep lokantaları derdime çare olamadı..Ben böyle telefonda sayıklarken.Anneciğim dolmayı sarmış Ankara'dan İstanbul'a taşımıştı bile...Öyle kıymetliler işte.. Hıııımmm,o etek fazla mı süper ne!! Bi de güzel fotoğraf kareleri azcık işleme kurbanı olmuş sanki..Saçın dışından ne yaparsan yap etkisi geçici olacaktır. Önemli olan kökten besleyebilmek. O da ancak gıdalarla olur.Ve pek tabi süt verdiğin için doktora danışmakta fayda var.İçme öyle çinko hapı,yağ kapsülü ve türevlerini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Analar analarrr diye ağıt yakmak istiyorum an itibari ile. annem bugün gitti. Evimiz bombos kaldı:(
      Fotoğraflarla eşim oynadı bu kez biraz, ben orijinal hallerini de bu filtreyi de çok sevdim aslında^^

      Delete
  12. herşey yerinde anacık, içi dolu olmasa da artık dışı demirle dolucuk <3. Bi kere saçlar süper uzamış bence. Dökülme olayına acil kan testi neticesinde çinko takviyesi ve yaptığın gibi toplamadan çok taramadan geçirilen günler eklensin. Ha yine dökülecek ama geçecek diye doğru söylemiş misal benim ki geçti gibi. O tosuncuklarımız bizi semirmeye devam ettiğinden ve bizde bundan çok memnunken tek çare saydıklarımız. Zaten yeterli dengeli besleniyorsundur cildinin kalitesinden belli;) Bi de o etek bir de tenine dost renk haki şahanesin. Anne hayattır kızımmm hoş eyle ki hep yanında olsun öperimm

    ReplyDelete
  13. Tü tü tü masallah :) gördüklerim neticesinde yaziyorum yorumu.okuduklarimi görmüyorum bile :p saciniza üzldüm fakat hrsey cok gzel görünüyor .Sena

    ReplyDelete
  14. waaww diyorum canım harika gözüküyorsun gerçekten ayakkabılarına biitm burda nefis gözüküyor senin güzelim ayaklarında

    ReplyDelete
  15. şimdi şöyle açıkliim: normalde saçlarımız doğar, büyür ve ölür. ancak gebelik süresinde hormonlardan dolayı saçlar hep uzama evresinde kalır, yani çok çok az dökülürler. dikkat ettinse aynı şey tırnaklarımız içinde geçerli. çok hızlı uzarlar gebelikte. sonrasında gebelik bittiğinde bu büyüme evresindeki saçlar dökülmeye geçer ve bööyle tutam tutam dökülürler. bu da bir süreçtir ve bir süre sonra biter. dolayısıyla şuan yaşadığın gayet normal. sadece birazcık sabır. sonrası kendiliğinden normale dönecek zaten:))

    ReplyDelete
  16. Evet korkma fazladan çıkan saclar dökülüyor, normal saçların diil ;)

    ReplyDelete
  17. Çocuktan sonra annesiz tatil ben de düşünemiyorum. Ya da benim bebeler biraz büyüdüğü için anneme bırakıp da kocişle başbaşa tatili de alternatif sayabilirim. Harika kareler. Bir eczacı olarak söyleyeceğim şu ki dogum sonrası demir takviyesi devam değil mi?

    ReplyDelete
  18. sana gıcık oluyorum hatun...çok çok çok güzel ve taşsın...kim der yeni doğum yapmış ? bütün trikleri bilmek istiyorum, senin gibi olmak istiyorum, bilesin !

    ReplyDelete