Tuesday, April 2, 2013

Hanım teyze


Bana bir haller oldu. 
Doğum iznine ayrılınca, yıllardır içimde pusuya yatmış domestik kadın uyandı. Aslında koca göbeğimden bulaşık makinasını bile zar zor boşaltıyorum ama, karnıyarık filan yaptım bugün. 
Haftaiçi gündüz vakti paşabahçe gezdim. Teyzeler göbeğime bakıp "Erkek di mi?" dediler. 
Bebek şekeri almak için gittiğim pastanenin tıka basa dolu olmasına inanamadım. Ben çalışırken herkes de benimle beraber sabah 9 akşam 6 mesai yapıyor sanıyordum. 
Haftaiçi gündüzleri de dışarda hayat varmış meğer. 
Okuldan sonra hemen işe başlayıp, yılda sadece(ve maksimum) 2 hafta tatil yapan biz fanilerin, koca göbekleriyle de olsa evlerinin hanımı olmaya ihtiyaçları var. 
Seviyorum bu günleri, tarihe not düşelim lütfen.
 


19 comments:

  1. mutlu ev kadını modu yani...keyfiniz bol olsun:)

    ReplyDelete
  2. ay gobekli gobekli eminonunde baby shower alışverişine gitmiştim. sonra da doğum ve hastane çin. Herkes dinlen dese de kendinde bir fark gormuyor insan son aya kadar. son ay farkı hissetsende umursamayıp gezmeye devam:) iyiki de oyle bebek doğunce bir şok etkisi oluyor. ilk bir hafta evden cıkmayıp markete gitmiştim sonra tek başıma. senin şu iş dışında gündüzleri hayat varmışın 10 katını hissetmiştim hayat devam ediyor durmamış diye:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aysun bakkala ekmek almaya gitmek gibi sosyalleşme hedeflerim var benim de ilk olarak:)
      Beklentimi öyle minimumda tutuyorum düşün:P

      Delete
  3. Evet şekerim yaa, 9-18 mesai dışında da bir hayat var:)) Vee bence çok cazip:) Doya doya keyfini çıkar, hem ev de hem de dışarıda:)))Bak şimdi sırf 3-5 ay için 2. kez hamile kalasım geldi. Güzel günlerdi. Hele bi de bebişin doğduktan sonra onunla gezmeye başlıyorsun ya, şöyle gerine gerine o bebek arabasını sürüyorsun ya, tadından yenmez:)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayh ne güzel hayal o öyle yaaa, bebek arabası&bebek&ben <3 <3 <3

      Delete
  4. En güzel hayat modeli o anlattığın.Bazen öğle tatillerim de Kadıköy'e iniyorum.Kahve içine kendi yaşıtım kadınlar hadi onları kanıksadım da peki bu beyler neden kahvelerini höpürdetiyorlar yahu :) 2012 yazında 3 aylık bi geçici emeklilik dönemim vardı. Sinemanın ilk seansına giriyor,Moda'da,Çengelköy'de kahvaltı yapıyor, adalarda dondurma yiyordum..Güneşli ve güzel günlerdi. Allah'ım o ne güzel bi hayattı ya. Şimdi ise gene bu bilgisayar ekranın önünde gözlerim bugün yarın bozulacak,bu bel boyun ağrısı ne olacak, kamburum çıktı artık dik yürüyemeyeceğim.... bıdı bıdıları kafamın içinde üffff çalış çalışa bilirsen. çalışıyoruz mecburen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haftasonuna sıkıştırdığın bütün o planları bütün haftaya yaymak şahane kesinlikle:) İşte kamburumuzu çıkara çıkara pc başında ömrümüzü tüketmezsek, bu şahaneliğin kıymetini bilemezdik tesellisiyle buruşup gitcez:P

      Delete
  5. işte ben o hayatın varlıgını ısrarla reddediyorum, reddetmek istiyorum. çünkü gerçekten böyle bi hayat varsa ve biz 9-18 mesaisiyle çok şeyi kaçırıyosak (hala çok iyimser olmaya çalışıyorum farkettiysen) bu hiç hoş olmazdı! inanmak yada inanmamak, işte bütün mesele bu hanımteyzecigim:) ben öyle bi hayatın olduguna inandırmıyorum kendimi:P o zaman hayat daha kolay yaşanabiliyo ofis kübiginde :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. İnkar ederek yok etme tekniği ha? Tuttum bunu şekerim:P

      Delete
  6. Ne güzel tadını çıkart ozaman bu keyfin...Ben daha çalışma hayatına başlamayıp ev yaşamı tadını almış biri olarak olumsuzlukları düşününce hemen aklımdan çıkarmaya bakıyorum yoksa okuyup kafa patlatıp ev işleri üzerine yüksek lisans yapıcam :) Sena

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ev işlerinde yüksek lisans, kimya masterından daha mantıklı geldi bak bi an:P

      Delete
  7. Ahh evet ! Enteresan donemler.. Calismadan da cok sıkıcı ama bir sure sonrasi.. Insan calismadiginda hayata ayni ozeni gostermiyor kendine hic gostermiyor burasi bir gercek.. Hic calismamis ama sahane bakimli arkadaslarim var elbette ama onlar da hic calismamis ya ondan :))) hehehe Derim ki tadini cikart ! fazlasiyla hem de ! Bizi de catlat falan... Ben hic kiskanmam.. mutlu olurum senin icin canimmm !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Çalışmadan olmaz haklısın Lulucum ama molasız da olmaz. Ben bu molanın tadını çıkarmaya çalışayayım, sonra yine pc başında gözlerimi süzerek dirsek çürütcem, söz!

      Delete
  8. anam benim anam göbükünü de bebikini de sevdiğim kadın seni de seviyorum da Demir işte o biraz ilgiyi üzerine topluo:)

    ReplyDelete