Wednesday, October 31, 2012

snapshots/october


     Bir uzun zaman sonra tekrar beraberiz anı'ndan daha merhaba.

İlk kare bende klostrofobik hisler uyandıran, sevsem mi nefes darlığıma yenik düşmeden koşarak kaçsam mı bilemediğim memleketimin güzide köşesi Hayıtbükü'nden./ Bir başka öksüz Ankaralı'nın denizle buluşma çoşkusu. Silifke civarında bir yerlerdeyiz./ Ev alma komşu al atasözü var ya. O sözü eksik biliyoruz. Devamında ev alacaksan da Egeli, organik tarım seven bir ailenin yanından al evini der. Sana dalında kurumuş Aydın incirleri, tazecik cevizler, organiklikte sınır tanımayan eciş bücüş domatesler getirir çünkü. / Bir canım arkadasım var ya. O gelin olucam, işim basımdan askın demiyor, ben bu şaşkın kurukafaları seviyorum diye bana onlarla bileklikler yapıyor <3/ Acı dolu gerçek hikayeleri okumaktan mazoşist bir zevk aldığım artık su götürmez bir gerçek. Hele bi de bir çocuğun ağzından anlatılıyorsa hikaye, dokunmayın göz yaşlarıma, aldırmayın böğürtülü iç çekişlerime./Organik yumurta adı altında haftalardır kandırılıyoruz. Yok free cage miş, yok özgür tavuklarmış. En sonunda bir tanıdığmızın verdiği gerçek köy yumurtasıyla önceden yediklerimizin yumurta olmadığını anladık. Ama sürekli bu yumurtalardan alacak bir kaynak bulamadık henüz./ Bir nostaljik ve pek şahane nişan fotoğrafı. Bundan 30 yıl önce böyle gerçek, böyle samimisi çekilebiliyormuş. Biz yıllar sonra her tarafından sahtelik akan stüdyo fotoğraflarına mecbur kalabiliyoruz hala./ Mutfağın çiçekleri olmazsa, yemekler bile güzel olmuyor. Valla. / Kahvaltının en esaslı, en lezzetli olduğu yegane mekan. Ana mutfağı. / Göksu'nun yeşili./ Yine bir mutafığın çiçeklere ihtiyacı var anı. / Evimizde bir takım sanatsal aktiviteler. Komşular ne düşünüyor bilmem ama sabahları piyano sesiyle uyanmak bence çok güzel <3

18 comments:

  1. allahııııım piyano mu aldınız? en sevdigim <333 peki peki orda gördügüm erman gerçekten piyano çalabilen bi erman mı, yoksa çalıyo görünümlü mü? :))
    benim mutfak dışında her mutfagın cicege ihtiyacı var galiba :P
    organik yumurta olayını da keşke sorsaydın ben sana yıllar yıllar önce söylerdim. beni bu konuda düzenli olarak her samsun ziyaretimde aydınlatan, menemenlerimizi coşturan yumurtalara ev sahipligi yapan babanneme burdan teşekkürlerimi sunmak istiyorum izninle:))
    severimki ben seni yaaa, postlarını görünce bi keyif geliyo bana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aldık bebişim gel de bi nikah masası calıp soyleyelim beraber:)
      Ve gorduğun Erman da artık baya baya bişiler çalabilen bir erman, tamamen gerçek:)

      Delete
  2. silifkeye gelmişken uğrasaydın tatlım bizede :))

    ReplyDelete
  3. Ahh piyano sesiyle uyanmak çok güzeldir tabikisi ;) Çiçeklere sadece mutfakların değil tüm mekanların ihtiyacı var bence ,)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Çiçek koksun bütün ev haklısın, mutfakla sınırlamayalım kendimizi:)

      Delete
  4. Angela'nın Külleri yeterince acılıysa ben de okumalıyım, momodan sonra iyice dibe vurmak istiyorum :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bence çok kıvamında bir acısı var, lütfen okuuu:)

      Delete
  5. Fundaa ne kadar yaz fotografin varmis canim cikart su ganimetleri simdiden cok ozledim ben yazi. HArika fotograflar, harika anilar nisan fotografindaki samimiyetten cok o masumiyet beni cok etkiledi. Cok opuyorum <333

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben de öpüyorum Ezgi'cim, o fotoğraf Erman'ın annesiyle babasının nişan fotoğrafı, herşeyini seviyorum ben o fotoğrafın:)

      Delete
  6. Bu organik ürünler üzerine 1 kitap yazabilecek kadar çok araştırmış biri olarak hele de dükkanlardan aldığımız hiçbir yiyecek organik değil. Her bir fotoğrafa ayrı keyifle baktım. Duygusal ruh halim geçmedi benim ve geçmesin lütfen:)

    ReplyDelete
  7. Piyano !! Insallah Alpcan minik elleri ile calar ve hemen evimize aliriz.. Alper'in ailesinde sanatci cok fazla ve yeni nesil ozellikle ayri ayri yetenekliler.. Insallah ona da gecmistir.. :))) Tum gorseleri cok sevdim.. Ben galiba sevdigim insanlarin herseyini ayri bi cok seviyorum ! Nefis bir hafta diliyorum canim benim..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lulucum bence sarı bukle Alpcanıma çok yakısır piyano çalmak, umarım ister, keyif alır ve size mini konserler verir evde:)

      Delete
  8. Masada taze çiçekler, çerçevede yıllara meydan okuyan bir kare, yazın aydınlık renkleri ve iştahımı daha da açan özenli sofralar :) Snapshotlar haftasonu neşeme neşe kattı bir de hava güneşli olursa Cmt, Pazar o zama keyfime diyecek olmayacak tatlım :)

    ReplyDelete