Monday, August 6, 2012

Bozcaada'da Kahvaltı-Rengigül


Kahvaltı konusunda bir takım takıntılarım olduğu bir önceki postta gün yüzüne çıktı. Kahvaltıda, karbonhidrat bombardımanına, zeytinyağı limonu eksik domatese, salatalığa, zeytine, kurumuş peynirlere karşıyım:P 
İşte bu pek talepkar tavrımız nedeniyle, Ankara'da arayıp arayıp bulamadığımız o mükellef kahvaltı sofrasını Bozcaada'da bulduk. Domatesin üzerinde reyhanı, peynirin içinde limon rendesi, otlu peynirli böreği, ancak iğde, gelincik, domates, biber ve karpuz versiyonlarının tadına bakabildiğimiz onlarca çeşit reçeli ve hatta antika çatal bıçak takımı bile olan bu "tam aradığımız" kahvaltıcının en muhteşem özelliği yine de bu saydıklarımdan hiçbiri olmayabilir. 
Sırf, Rengigül'ün pek orijinal ve ilham veren sahibesini bir daha görmek ve O'nunla sohbet etmek için Bozcaada'ya bir daha gidebiliriz.

31 comments:

  1. muhteşem gözüküyor :) kahvaltımı şimdi etmiş olmama rağmen ağzım sulandı :) çok keyifli bir kahvaltı olmuş anlaşılan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. son zamanların en iyisiydi sanırım Selin, şiddetle tavsiye ediyor olabilirim:)

      Delete
  2. Rengigül Bozcaada'da bir efsaneymiş,öyle diyolla :)böyle yerleri görünce,Fido dinle kocanı,bırak işi gücü,git böyle bi yerde kahvaltı evi aç diyorum :) bakması bile mutlu ediyor ki o reçeller yerken nasıl bir haz vermiştir insana,afiyet olsun kahvaltı kumkumaları :)
    mutlu haftalar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. şimdi düşündüm de Fidocum sen kocanı buraya götürüp Özcan hanımla tanıştırırsan kendini tam olarak o hayalin içinde hatta yaşarken bulabilirsin. Netekim rengigülün sahibesinin hikayesi de çok benzer:)

      Delete
  3. Tam senin postuna bakarken Elvan geldi yanıma ve yorumunu aynen yazıyorum 'Traliçe Funda':))) (şu beyaz koltukta elinde çay olan foto için:))) Bu arada kahvaltı süpermiş, fotoğraflar ve sen her zaman ki gibi süper:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elvana bana yorum yapsın diye özel talep atcam:P Traliçe funda ya o fotoğrafın adı tabisi, başka ne olabilir kii:)))

      Delete
  4. Rengigul son zamanlarda oyle bir isim oldu ki ! Sadece bir Cumartesi ya da Pazar sabahi kahvaltisi icin bile insanin gidesi geliyor.. Ki senin muhtesem resim yetenegin ile suan bunu gercekten istiyorum.. Belki bir sonbahar kacamagi yaparim bunun uzerine.. Gerci ben Ekim sonuna kadar tum bos vakitlerimi planladim ama biseyler ayarlamaya calisacagim.. ;)Iyi haftalar cnm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Enteresan ve asıl güzel olan da Rengigül'ün sahibesinin bu popülerliğini hiç umursamaması sanırım:) Sana da tez zamanda bir ziyaret diliyorum güzeller güzeli doğum günü kızı <3

      Delete
  5. Bozcaada nerde birden beynim durdu ya bukadar güzel olmak zorundami ordaki herşey ;) ve siz renkler harika

    ReplyDelete
    Replies
    1. Her şey gerçekten çok güzeldi, zorunda olduklarından mı bilemiyorum ama:) Çanakkaleden feribotla gidiliyor bu arada:)))

      Delete
  6. şimdi biz bozcaadada buraya kesin gidiyoruz ve rengigül ablayla oturup hikayesini dinleyip gaza geliyoruz, sonra sen de atlayıp geliyosun ermanınla, ben limonatacı sen gözlemeci yaşayıp gidiyoruz. yanlış anlamadım diimii? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. senin kadar anlayıslı kuş az bulunur:)) hadi üç deyince başlıyoruz:)))

      Delete
  7. 2013 tatil rotasını Bozcaada olarak belirledim sayende:)

    ReplyDelete
  8. harika bir kahvaltı , afiyet olsun... :)

    ReplyDelete
  9. gecenki kahvaltı videosunun üstüne bu hic oldu mu :(((( kenara not ediyorum gezi paylasımlarını güzel bir rehber ama bu canımın istemesini unutturamaz tabi ki:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olmadı mı:P Sahi ya bu nasıl bir bloga donustu boyle surekli bir hamham hali:P Du bi titreyip kendime gelicem ben:)

      Delete
  10. nasıl güzel hazırlanmış bir kahvaltı bu böyle bozcaadaya gitmek hiç nasip olmadı ama çok merak ediyorum

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tez zamanda sana bir Bozcaada ziyareti diliyorum o zaman:)

      Delete
  11. Bu elbisen çok güzel Fundacım :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bu çılgın sofrayı sallamayıp elbisemi seven ulu insan, teşekkür ederim <3

      Delete
  12. Kahvaltı ve karbonhidrat konusunda çook hak veriyorum sana, biz biraz öğünleri karıştırıyoruz uzun kahvaltılarda..burası ne güzel bir yermiş, hele ki çatalları kaşıkları:)

    ReplyDelete
  13. Zeynepcim dukandan mı karataydan mı bilmiyorum bana bişiler oldu karbonhidrata pek mesafeliyim su aralar:)
    Ve çatallar ve kasıklar ve tabaklar ve hersey çok güzeldi gercekten:)

    ReplyDelete
  14. Ben Rengigül'ün methini çok duydum ama kahvaltısının resimlerini ilk kez görüyorum. Oya gibi işlenmiş o sofra, insan önce yemeye kıyamaz sonra saldırır bunlara :) gidilecek yerler listemde zaten vardı şimdi en üst sıraya çıktı burası :) müthiş, sevgiyle hazırlandığı o kadar belli ki!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gizemcim senin kahvaltı kadar Özcan Hanımı da çok seveceğini tahmin ediyorum, umarım fırsatınız olur, afiyetle&keyifle yaparsınız kahvaltınızı:)

      Delete
  15. Oyyyy bunlar çok güzelmiş! Bak işte bunu yazdım kafama Bir daha canım kuzenimin yanına gittiğimde beni Rengigül'e götür ha gülüm diyeceğim :D Öptüğümün farkında mısın? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tabisi git Migecim, bizim de topluma bir faydamız olsun nihayetinde:P

      Delete
  16. merhaba ben de ağustosta Bozcaada'ya gidecegim ve rengigulu cok duydum acaba sadece kahvaltı için gidilebiliyor mu çünkü bildigim kadarıyla orasi bir konukevi ama biz kalacagimiz yeri ayarladik.

    ReplyDelete