Friday, August 3, 2012

Bozcaada

İşte adayı sevmek için bir kocaman neden.
Panjurların en aşık olunası <3
Adanın atletik kedilerinden biri ve ağzında oyuncağı.
Ada mantısı.Bildiğiniz mantının bir de fırınlanmış hali sanırım. Mutlak suretle denenmeli.

Bozcaada, memleketin klasik turistik beldelerinin o insanın gözlerini yoran hengamesinden çok uzak, bütün yaşayanların ahşap mobilya ve kareli masa örtüleri hususunda hemfikir olduğu, sanki görsel bütünlük sağlansın diye bir bütün olarak tasarlanmış hem çok şirin hem çok havalı ve anladığımız kadarıyla artık yerlilerini pek de hoşnut etmeyecek kadar çok turistik bir güzide toprak parçası.

Her köşeden bir başka orijinalliğin fışkırdığı adada, insan sürekli gülümseyen bir ağız ve etrafı incelemekten yorgun düşen bir boyunla ama pek mutlu pek mes'ud gezmekten kendini alamıyor.

Bütün evlerin bir sanat eseri gibi göründüğü, işletmelerin hepsinin pek şahsına münhasır olduğu, kedilerin atletik ve uçan tek kuş türünün arsız kargalar olduğu bu adaya gidin demiyorum, gitmezseniz eksik kalırsınız diye iddialı bir çıkış yapıyorum. 

Gidin ve taş sokaklar arasında dolaşıp kendinize yemek yiyecek bir yer ararken, bizim gibi sokağa masasını çıkarmış o rum ailenin muhteşem sofrasını, o havayı, mum ışığını, kadehteki şarabı, azıcık duyulan müziği çok sevip, tam oracıkta yaşlanmak isteyin.

24 comments:

  1. çok güzel, çok özlemişim, iyi geldi..
    evrene mesaj gönderiyorum, bir kez de beraber gidelim fundam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ben o mesajı evrene sürekli yolladığımdan yakında ömrümüzün geri kalanını beraber geçirmek zorunda kalabiliriz:)

      Delete
  2. şu an o rum ailenin evine ışınlanmak, önce açılışı yapıp ögleden sonra da siestayla aksama kadar totomu devirip hamakta yatmak istiyorum. arada da gelsin zeytinyaglılar, balıklar :)
    bozcaadada nerde kalınır, ne yenilir, ne icilir, onları söylememişsin, cok eksik kalmış ama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. gerekli bilgileri sana özel olarak sağladığımı düşünüyorum asiş, hatalıysam lütfen ara:P

      Delete
  3. En kısa zamanda gitmek istediğim yerlerden, çok güsel görseller...

    ReplyDelete
    Replies
    1. teşekkürler, umarım yakın zamanda bulusursun adayla:)

      Delete
  4. Masal gibi bir şehri ayağıma getirdin özlemiştim geçen yıldan bu yana:) fotoğraflar da güzel daha ne olsun:)

    ReplyDelete
  5. Ha gülüm Bozcaada dedin mi orada dur, geç kenara Zira benim kuzenimin yeni memleketi ora Orada belediyede çalışıyor benim deyzemin evladı 3 senedir Yoksa 4 sene miydi? Biz Bernuş oraya gitmeden de bir kez gitmiş idik 2 aile ve de pek bayulmuşuduk Misal domates reçeli yendi mi?Sadece Ayazma'ya değil el değmemiş koylara gidildi mi? Rüzgar güllerinin oradaki kırık dökük deniz fenerinden Güneş batırıldı mı? Üzüm bağlarında dolanıyoooruuumm şarkısı söylendi mi Gesi bağları'nın tonundan? Ayrıyetten dilek ağacına çaput bağlandı mı? Kale gezildi mi? Adanın emek emek kurulmuş özel müzesi gezildi mi? Ve de meydanın arka sokağındaki esnaf lokantasında nohut yendi mi? Ha bunların bir kısmını yapmadıysanız sizi tekrar oraya yollamak zorundayım :D Kuzenim okusa gözleri yaşarır :D Sen de bunları yazacak ortam sağladığın için sağol FUngOÇcuuuMM :D

    Yine de bir Barselona coşkusu yok! Hâlâ not kırıyorum bak Türk beldesi tanıtımından Bu tanıtıma 7 verdim. Assos'dan kırık almıştın: 4! :D Karneni "Türk beldeleri daha iyi tanıt, Fundacım" diye imzalıyorum gıcık müdür muavini edasıyla ve de seni ÇOK öpeyoruMMM yavruuus FOTOLar güzeldi Ancek o enfes arnavut kaldırımlı, begonvilli, pancurlu dar sokaklarda bir Anadolu Rock fotosu çektirmemişsiniz! O eksik kalmış :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Migeeee bak Bozcaadayı çok fena çalışmısız, dediklerinin hepsini yaptık nerdeyse:) Bi kanaat kullan da su Assos ödevine verdiğin kırık notu düzelt hadi beeee:)

      Delete
  6. yine bir Funda-Erman klasiği çekimler,yine çok güzel kareler,yine çok güzel bir anlatış tarzı.. :) bakarken bi aahh çektim içimden,yıllardır gitmek isteyip de gidememek,Ada'nın kokusunu çekememek,gidenleri çekenleri keyifle okuyup izlemek..:) Ellerinize,ayaklarınıza sağlık. Her istediğinizde yine gidin,orda yaşlanmak istiyosanız da orda yaşlanın inşallah :) Ama biz de gidelim di mi Funda,biz de gidebilelim? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa nası oluyo bizim klasik çekimler Fido ya:) Herkes gidebilsin Fido tabi, isteyen herkes mutlaka gitsin:)

      Delete
  7. fotoğraflar çok güzel ve bu hayat kesinlikle tam bana göre :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. siesta ruhuna yakın hissedenler birer birer kendilerini ele veriyorrr:P

      Delete
  8. Bozcaada, hep gitmek isteyip, hep ertelediğimiz bir yer. Fotoğraflarını gördükten sonra can havliyle gitmeliyiz diyorum sonra araya bişiy giriyor. Ve o panjurlar gördüğüm en sevimlileri şimdiye kadar!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Panjurlar nefisti Zeynep, ve daha bizim yakalayamadığımız ne çok şahane detay vardı. Gitsenizeeee:)

      Delete
  9. MÜKEMMEL KELIMESI YETERLI DEGIL SEVGILER:))

    ReplyDelete
  10. birtürlü gidemediğim bozcaadaya gitmek için süper resimler.

    ReplyDelete
  11. Yazın enn güzel kısımlarından biri bütün bloglarda güneş öpücüğünü mis gibi kahvaltılar güneşin batışını pırıl pırıl denizi rahatça izleyebilmek:)Fazlaca motivasyon sağladın bana canım.bloğunu yeni takibe aldım.Bloğumada beklerim.Sevgiler:)


    http://cosmo-trend.net

    ReplyDelete
  12. Pembe panjurlu ev hayalinin en güzel ada uyarlaması olmuş o panjur :) Ufak bir masal adası orası. Siesta mı? o zaman ben de geliyorum, mümkünse mini bir blogger köyü kurup hep birlikte yaşayalım :))

    ReplyDelete