Friday, July 27, 2012

Barselona'da Yeme&İçme Meselesi-Sonuç

Biz sanki en çok midemizi mutlu etmek için gitmişiz bu şehre. Yemek yerken kendimizden geçtiğimizi biraz mahçup ama büyük rahatlıkla söyleyebilirim.
Uzatmadan mevzuya giriyorum.

CAL PEP
Bara oturup, yemeklerin nasıl hazırlandığını canlı canlı izlediğiniz bu muhteşem mekana gidip, aşağıdaki arkadaşları yemek zorundasınız. Pişman olanın hesabını ben ödeyeceğim.

Tok karna üç tabak daha yerim!

Bu arkadas gözleri sebebiyle hala ruyalarıma giriyor.
Çiğ ton balığı. Yıllarca et yeme, elin memleketinde gaza gel, herşeyi ye:)

LA CHAMPAGNERIA
Tabelası bile yok. Dışardan tam bir hangar. Ama içeri girince gizli kapaklı bir zula bulmuş gibi oluyorsunuz. Şiddetle tavsiye. Cava içmeden, hatta almadan dönmeyin.


LES QUINZE NITS

La Rambla'yı kesen sokaklardan birinden Placa Reial isimli pek sempatik bir meydana çıkıyorsunuz ve mutlaka bu meydanda biraz zaman gecirmek istiyorsunuz. Oturmak için benim önereceğim adres Les Quinze Nits. Barselona'dasınız ve illaki paella yiyeceksiniz. Hah işte onu burda yiyorsunuz, yanına mutlaka ev yapımı şarap içiyorsunuz.

Paella

BILBAOBERIA

La Rambla civarındasınız ve cadde üzerindeki bütün restoranlar gözünüze çok antipatik geliyorsa, bir paralel caddedeki bu tapas cennetine uğrayın. Öğle yemeği için ideal.


LOLITA BAKERY

Hani Casa Milla beni açmamıştı da, o sokak boyunca boynum bükük yürüyordum ya. İşte orda buldum bu masalsı mekanı. Mutlaka gidin, hiçbir şey almayacaksanız da yemeyeceksiniz de bu muhteşem dükkanda bir nefes alın, kendinize gelin.


İşte böyle.
Dahası var ama burda bitiriyorum.
 Benim Barselona önerilerim bu kadar.

21 comments:

  1. ya fında bebişim, bunca yıllık karadeniz kızıyım, hala şöyle denizden çıkmış ve antenleri olan böcek ve türevlerini gördükçe bi fena oluyorum. iyisi mi ben o rengarenk katmanları olan pastayı yiyim, yanında da sarabımı içiyim, siz de o sırada o böcekleri bitirin olar mı?
    bide bişey sorcam, gitiginiz yerde kac tabak yiyosunuz siz?:) burda bi mekanda çekilmiş en az 4 çeşit tabak görüyorum. erman boşuna sabah 6da kalkmıyo demekki ahaha:))
    barcelona bittiyse lüffen bozcaadadan devam edelim, buna ihtiyacım var ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. olar bebişim, ben ambiyansın etkisine girdiğimde bütün dünyayı yiyebiliyormuşum burdan bunu anladık:P
      Bi de biz Barselonaya cok sevdiğimiz bir takım canım arkadaslarımızla kesişen zamanlarda gittiğimizden o cok tabakların bir kısmı onlara ait, yiyoruz tabi ama o kadar da diil, yanlış anlaşılma olmasın please:)

      Delete
  2. Barcelona Barcelona olali bu kadar keyifli ve net anlatildi mi acaba diye dusunuyorum postlarini okudukca.. Keske bitmeseydi.. Uzatacak bir cok detay vardir daha.. arada bi surpriz post yapsan mesela ? :)) Bu arada utaniyorum bunu soylemeye ama henuz Barcelona goremedim, planlarima bir turlu dahil olamiyor nedense.. Seyahat notluguma yazdim tum restoran tavsiyelerini.. ;) keyifli hafta sonlari !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Desteğine beğenine sağlık Lulucum:) Halkı barselona barselona diye baymamak adına burda bitiriyorum ama yeni maceralarla yine burda olacağımdır elbet:)

      Delete
  3. Cal Pep mımmmm diyorum tek kelimeyle. O gözleri yediysen kocaman bravo sana ben o kadarını yapamadım daha;) Bütün kareler birbirinden güzel bebişim <333

    ReplyDelete
    Replies
    1. aldığımız en iyi tavsiyelerden biriydi, saolasın Nihanım <3

      Delete
  4. İşte geldim burdayım..Geç kalmadım dimiii ;)
    Hepsini denemek istiyorum hepsini..Sonbahar için planı yaptım..Tüm yeme içme noktalarını not aldım^.^Yazıların bana cok yardımcı olacak kesinlikle:)
    O renkli pastayı yemege kıyamaz insan yaa ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tam zamanında şekerim hoşgeldin:)
      Azıcık yardımım dokunursa ne güzel, sonuçta bu mecradan alıp yine buralara veriyoruz bütün bilgi ve birikimimizi dii mi:)

      Delete
  5. ya Fındık siz deniz ürünleri cennetine düşmüşsünüz de haberiniz yokmuş! :) insan burda biraz daha uzun kalsa omega-3 komasına girebilir bence :)
    fotoğraflar da çok başarılı ve iştah açıcı,ikinci bir Erman usta geliyor bence :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yok Fido'cum nereye düştüğümüzden haberimiz vardı da kendimizi böyle delice kaybedeceğimizi bilmiyorduk:)

      Delete
  6. off off offf her karede ağızımın suyu aktı:) umarım o cupcake kağıtlarından en az bir set almışsındı:)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Almadım tabisi ben senin gibi yetenekli bir cupcake ustası mıyım kii:)
      Biz yedik, içtik geldik:P

      Delete
  7. Bu postu cok zor okudum , tabaktaki resimleri görememeye calısarak, sonlara gelince rahatladım biraz, et yemeyen bir kişi bunları nasıl yer anlamadım;) halbuki kırmızı et ne kadar masum kalıyor bunların yanında bence :) sevgi ve saygılarımla..

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))) Meraba adsız, bu yorumu çok sevdim. Ben de hala o böceği nası yedim bilmiyorum, ortamın ve eşimin gazına gelmiş olabilirim.Ben 13ümde et yemeyi bıraktım ama bi beş sene önce de folik asit ve B12 nin beni bıraktığını öğrendim. O yüzden biraz biraz yiyorum son bikaç senedir. Tahmin ettiğin kadar ani ve acıklı olması yani:)

      Delete
  8. Fotolar güzel de ben de Minnakkuşum gibiyim pastacıdan alırsınız geçerken beni :D Yediğin içtiğin senin olsun hele de antenli pıtıraklardansa :D Gözler de aynı cümleye dahil :D Bir de gözler kalbin aynasıdır da demezsem olmazz Öpmelere de öperiiiMMM :D Keşki şu ibiza'ya da gideydiniz Bizim bir arkadaş gitmiş deme şansımız olurdu hiç diilse Neyse iş başa düştü Oraya da gideceğiz artık naappaalııımm Fungoçcuum :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa o en baştaki karışık börtü böcek balık kalamar kızartmasından yemeden hayatta bırakmam Migeee!
      İbiza da baska bir tatilimizin meselesi olur işallah arkadasım, ama sen önden gidip bize rehberlik edersen daha şukela olur tabisi:)

      Delete
  9. Çok güzel fotoğraflar! Paelaya bayılırım ben de, İspanyollara da (: Önümüzdeki ya ben de gidicem inşallah (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sana iyi yolculuklar ve afiyet olsun şimdiden:)

      Delete
  10. aaaa imdat yaaaa!!! :-o
    bu posta yarın öğlen üstü bi daha bakıcam ben :P
    ve tabii ki barcelona'ya giderken rehber alıcam, düşünülmüşü denenmişi var daha nolsun! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acıktın di miii, canın kalmar bira istedi dii miii:)

      Delete
  11. hepsini tek tek yazdım not aldım! :)

    kaçırmamam gerek!

    Teşekkürler :)

    ReplyDelete