Tuesday, July 17, 2012

Barselona-Gelişme

Hemen söyleyeyim, arada kaybolmasın esas mesaj. Azıcık ihtimal varsa zorlayın, Barselona’ya gidin. Pişman olma ihtimaliniz bence yok. Pişman olursanız problemi kendinizde arayın:P
Şimdi muhtemel Barselona yolcularına bir dizi notum var. 
Başlıyoruz.

Hava Durumu 

La Rambla çiçekçilerinde en sevdiklerim
 Temmuzun ilk haftası Barselona’daydık ve hava nerdeyse muhteşemdi. Önceden edindiğimiz bilgilere göre çok sıcak ve yapış yapış olması gerekiyordu ama çoğunlukla hep esintili ve az nemliydi. Bir şort, bir atlet, bir terlik muhtemelen en iyi kıyafet bu mevsimde Barselona için ama siz yine de çantanıza bir şemsiye ve bir ince ceket atın. Nitekim bizden iki gün önce Barselona’da olan arkadaşlarımız deli bir yağmura yakalanmışlar.

Konaklama
 Kaldığımız oteli şiddetle tavsiye ediyorum. Gitmek isteyeceğiniz çoğu yere yürüme mesafesinde. Bir yanı Plaça Catalunya bir yanı La Rambla bir yanı Barri Gòtic bir başka yanı Passeig de Gràcia. Ayrıca otelin hemen karşısında metro durağı var. Odalar temiz, rahat ve internet var.  
HCC Montblanc Hotel.

Ulaşım 
Şehrin her köşesindeki bisiklet istasyonları

Şehir merkezi neredeyse dümdüz. Bu  yüzden Barselona yerlileri kaykay ve pateni birer ulaşım aracı olarak kullanıyorlar. Medeniyetin ulaştığı her şehirde olduğu gibi çok fazla motor ve bisiklet var trafikte. Biz 5 günlük Barcelona card aldığımız için yürümekten yorulduğumuz her an metroya bindik. Metro ile istediğiniz her yere gitmeniz mümkün, biz hiç sıkıntı yaşamadık.

Gaudi
La Sagrada Familia

Üzülerek söylüyorum Gaudi ile yıldızımız barışamadı(Bu duruma Gaudi’nin çok bozulmuş olmasından şüpheleniyorum.) Gaudi’nin mozaikleri, süsü, abartısı bana fazla geldi. Meşhur La Sagrada Familia, Casa Mila, Casa Battllo hepsi bir masalın mimari yapıları gibi. Yalnızca Barselona Katedrali’ni çok sevdim. Sanırım ben klasik Rönesans mimarisiyle mutluyum. Bu yüzden biz de ikinci günden sonra Gaudi’ye sempati duymaya kasmayı bırakıp, kendimizi şehrin kollarına bıraktık.
Park Guell

Park Guell

Park Guell

Park Guell

Park Guell

La Sagrada Familia

La Sagrada Familia

Casa Mila

Barselona Katedrali
Barselona Katedrali

Şehir&İnsanlar


Herkes fazla güzel(Bunu memlekete dönüp havaalanına ayak bastığınızda daha iyi anlıyorsunuz. Yazık bize:P) Sahil boyunca mükemmel vücutlarıyla kan ter içinde çılgınca koşan insanların arasında biz kendimizi çok ezik hissettik, siz kendinizi kollayın. Herkes dans eder gibi kaykaya binip, paten kayıyor. Bunları yapmayanlar da takım elbiselerini ya da mini elbiselerini ve topuklularını çekip vespalarıyla karizmatiklikten bayılmak üzere önünüzden geçiyor.

Fontana Magica-Vaktiniz varsa bunu mutlaka izleyin




Deniz&Plaj

Barcelonata Plajı

Gitmeden niyetimiz bir gün için İbiza’ya gitmek ya da en azından Costa Brava sahiline kaçmaktı. Ama şehirden uzaklaşmak öyle zor geldi ki Barcelonata plajında denize girdik 2 gün. Bu plaj, bizim memleketin plajlarıyla kıyaslanmaz belki ama Avrupa seyahatlerinde deniz bulmak çok kolay olmadığından yine de çok keyifliydi. 




Barselona için anlatacaklarıma asıl vurucu ve yıpratıcı yeme&içme odaklı sonuç bölümü ile devam edeceğim. 
Beklemede kalın.

*Bir özel notum var. Biz Barselona'yı ÇizenBayan rehberliğinde gezdik, siz de mutlaka burdan çalışın.

29 comments:

  1. şu anda çok fena gaza gelmiş durumdayım :)

    ReplyDelete
  2. ben de zaten artık nereye gitmek istiyosam önden seni yollayıp, sonra peşinden gidiyo gibi oldum. bana senin rehberligin yeter bebişim:) ne şahane binalar, ne muhteşem bi tatil enerjisi var fotograflarda allahım allahım. daha 3 gün oldu döneli, şimdiden tatil istedi canım:)
    hadi şimdi yedigini içtigini anlat, ben de o ara salyalarım için bi koşu mendil alıp geliyim :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa ben öncü birlik görevimi çok seviyorum arkadasım:)
      yediğim içtiğim için yakında tekrar yayındayım, bekle benii:)

      Delete
  3. Fundacım, yine süper gezmiş ve tozmuşsun. Çok imremdim valla:)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bu imrenmeler hep karşılıklı biliyosun di mii:)

      Delete
  4. Yapma ya, ben Gaudiye bayıldım, hayatı masal zanneden romantik bünyemden herhalde:) O casa Mila var ya benim yaşamak istediğim bina.

    Neyse Barcelonayı senin gözünden görmek de en az gitmek kadar keyifliydi (içses: yalaannnnnnn!!) Napalım imkanlar dahilinde büyük ödülü kazanamadıysan teselli armağanını alıp kıçına sokacaksın başka yolu yok:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Valla çok üzülerek yaptım ben de:( kesin benim şımarıklığımdandır, yoksa Gaudi amcam muhtemelen çokca muhteşem:)
      Hahah içsesine çılgınca katılıyorum, öyle fotoğrafla olacak gibi değil, sahsen tesrif edip bi kolacan etmek gerek:)

      Delete
  5. Funda, süper açıklamışsın çok net! fotoğraflarda çok iyi.
    Barcelona benim de çok görülecekler listemde bakalım kısmet nzmn olursa artık :)

    2. postunu bekliorumm :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nilüfer beğendiğine çok sevindim, yeme içme kısmı pek yakında yayında:)

      Delete
  6. Ah nasıl istiyorum gitmek, İspanyolca öğrendiğimden beri ama henüz kısmet olmadı maalesef. En kısa zamanda inşallah..

    http://denizsaatcioglu.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pess Deniz hem de ispanyolca konusuyosun ha? Doğumdan sonra sana 6 ay veriyorum gitmek için:P Bebekle olmaz deme bizim yanımda 5 aylık kızlarıyla gelen arkadaslarımız vardı:)

      Delete
  7. Ha güzel şehirmiş Barselona! Ben de çok isterim göreyim. İnşallah, kısmet!

    Ptesi saçım da saçım diye yanımıza geldiğin için fotolarda hep saçına dikkat ettim. Evet seni sarı saçlı görmeye o kadar alışmış ki gözüm şapkalı fotoda gözüm sarı saç aradı. Açıkcası o şapka bu renk saçla koyu koyu geldi gözüme Belki bir şapka renklerini gözden geçirebilirsin Sarı saçla güzel olan koyu saçla aynı güzellikte olmayabilir naçizane benim görüşüm :D Sorduk mu? da diyemezsin çünkü sordun :D Çok geç artık sazı elime aldım Diyneyecen :D Acaba diyorum ki hazır rengini değiştirdin cağnım lepiska saçlarının Bir de modelini de azıcık farklı bir tarz yapsan? Ne dersin? Bence çok da şahane olur Bir fikirdir neticede :D

    Öpmeye öperim ve de giderim kızsııım D:

    ReplyDelete
    Replies
    1. İşallah gidersin de minik yavrunla da beraber keşfi alem yaparsınız Mügecimm:)
      Saç meselesinde de ufak adımlarla ilerleme konusunda anlastıgımızı dusunuyorum:) Şapka işini halletcem, ama söz:)

      Delete
  8. Sonuç olarak bu barselonaya cepte kaç parayla gitmek lazım şöyle güzel bir tatil için yani mühim olan o şimdi çok güzel anlatmışsın ama ben ister istemez hemen para bölümüne takılıyorum.Galiba ben parayla kafayı bozdum ne yapayım işim para ile ilgili olunca böyle oluyor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha meğer öyle fix bir tutar varmış, benim haberim yokmuş:)Nerde kalacağına neyle nasıl ne zaman uçacağına ne kadar harcamak isteyeceğini bağlı değişir demiycem, zaten biliyosun:)))
      Oteli sorarsan biz iki kişi konaklama 5 gece için 1600 tl verdik sanırım. Sonrası senin insafına kalmış:)

      Delete
  9. Barcelona zaten tatil rotamızda vardı ama ben bu posttan sonra aradan paris ve prag'ı çıkarıp direk oraya gitmek istiyorum :)) O rengarenk şehir, güzel mimari yapılar ve de senin anlatımın beni benden aldım Funda'm :)) Beni Park Guell'de bırakın demek istiyorum, ya da o balkondaki renkli minik rüzgar gülü de olabilirim :)) (Aynı tarihlerde tatile çıkmışız, tatilinizin böylesine güzel geçmesine çok çok sevindim canım :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Giz'im Paris de nefis Prag da sahane ama henüz heyecanı taze olduğundan mı ne an itibari ile Barselonayı zirveye yaklaştırıyorum:) (Zirvedeki italyaya dokunamıycam, o kadar da değil:P)

      Delete
  10. mükemmel bir post! <3
    zaten barcelona'ya gitmek için yanıp tutuşan biri olarak yarama tuz basıldığını hissetsem de zevkini çıkarmaya çalıştım :P :))
    tüm görseller şahane ama sen çok tatlısın tüm fotoğraflarda, mavi tulum çok güzelmiş, kalp <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Barselonaya giderken beni de kat yanına, rehberin oliim:)

      Delete
  11. bilgiler cok güzel ...aydınlarıcı...buarada o denız kenarında kı w hotele bır kongre ıcın parayı bayılmıstım ama manzarasına degmıstı butun gun cıkmadım otelden :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yakışır Grace the prensese deniz manzaralı oda:) Biz sanırım bir devlet dairesine bakıyorduk odadan:P

      Delete
  12. Roma ve barcelona arasinda kalmistik, hatta biz de ibizza yapacaktik sonra cogunluk italyada karar kildik.. Ama ilk rotalarimizdan biri kesinlikle ve bu post cok faydali olacak. Sen teme icmeyi de anlat asil onlar lazim bize;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bence İtalya hep bir numara Aysun, ama Barselona da kesinlikle muhteşemm, yeme içme kısmında iddalı önerilerim var diyor, tez zamanda size bir İspanya seyehati diliyorum o zaman:)

      Delete
  13. Harika bir seçim yapmışsınız!!! Bence avrupada denince akla gelen birçok şehirden çok çok daha güzel Barcelona. Ayrıca benim için yeri ayrıdır çünkü balayını orada geçirmiş sonrasında da Mayorka'ya geçmiştik. Şimdi bu güzel karelerle yüzümde bir tebessüm bıraktın :) Senin gözünden Barcelona'yı yeniden görmek çok keyifliydi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Barselonada balayı sahane seçim Did'cim, keyif aldığına çok sevindim, teşekkür ederim:)

      Delete
  14. Bu postu nasıl kaçırmışım, harika olmuş:)

    ReplyDelete
  15. montjuic'e ciktiniz mi nasil?

    ReplyDelete